Tuesday, February 8, 2011

Jurrasic Park

Sene 1993; New Jersey Motor Meslek lisesinden yeni mezun oldum.12 senelik ogrenim hayatimin ardindan 4 sene de universiteye gidip gencligimi sikertmek gibi bir amacim yoktu.Nasil olsa elimiz tornavida tutuyor, Abraham Lincoln Oto Sanayi' de bir ustanin yanina cirak olarak girer, isi iyice ogrenince kendi tamirhanemi acardim.Olmadi yar, su testisine dolmadi yar.6 ay boyunca bos bos gezdikten sonra peder laf koymaya baslamisti.Her pazar gunah cikarmaya kiliseye gittigimde, perde arkasindan; 'Senden bi sik olmaz' diyordu.

Gazetede gozume bir ilan carpti. "Yeni acacagimiz hayvanat bahcesine gece bekcisi araniyor.1200 dolar maas + ssk + akbil + yemek" O zamanlar ayda 1200 dolar sahane para.(aslinda sahane para degil de, seneler sonra anlatinca boyle avutuyorum kendimi.bildigin asgari ucret lan.) Sarildim telefona, randevumu aldim.Ertesi gun takim elbisemi giyip gittim ofise.Masa basinda ak sakalli bir dede oturuyor.

- Selam i aleykum dayi.is basvurusuna gelmistim.
- Hosgeldin yegen.buyur otur soyle
- Yol parasi demissiniz de, nereye kuracaksiniz bahceyi? Malum buraya gelirken bile 3 otobus degistirdim.
- Uzakta bir adaya yegenim.Dinazor isine girdik biz.
- Dayi tasak mi geciosun sen benle? ne dinazoru?
- Ben senelerin dna profesoruyum kardes.5 milyon sene evvel yasamis sivrisinegin emdigi kandan dinazor yaptim
- Cok sevindim.ben musadenizle kalkayim.
- Dur otur hele yegen.Senle bi tesise gidelim, gor bi ortami.sonra karar ver.

kiramadim ak sakalliyi.atladik helikoptere, ciktik yola.icimden de "ulan helikopter sahibi adamsin, 1200 dolar maas mi vereceksin bize" veya "gece bekcisi olacak adama bu kadar ozveri gosterilir mi arkadas? kesin bu lavuk beni issiz adada sikecek" diye de kendi kendime beyin firtinasi yaptim.okyanusun uzerinden yaklasik 3 saat uctuktan sonra adaya geldik.palmiye agaclarindan baska bir sik yok.ah dedim yarra yedin sen vogueman.seni burda domaltip, kurda kusa yem edecekler.ormanin tam ortasinda bulunan cuk kadar helikopter pistine indik.onden ak sakalli indi.ben yere ayagimi basmadan evvel pilota "kardes motoru stop etme, esnaf bi abiye benziosun sen, buralarda basima bisey gelirse gunahi senin boynuna, gozunu seveyim" gibisinden duygu somurusu yaptim.

Pistin az ilerisinde bizi bekleyen bir araba vardi.dayiyla arka koltuga oturduk."Bu araba da nerden baksan kilometrede 1 tl yakar, tup taktirin bence, ruhsata isletmesen de olur, sanki buralarda trafik polisi var da sizi cevirecek" tarzi denyo yorumlarimla dikkatlerini dagitmaya calistim.

- Bak yegen simdi solunda ne goreceksin
- Anani sikim.Bu ne lan.

Boyu nerden baksan 20 metre, kurbanda kessen degil fakir fukara; butun ulkeyi doyurursun etiyle.

- Bu vejeteryan.Kimseye zarari dokunmaz garibanin ama T-Rex' e denk gelirsen iflahini siker valla.Geri vitesi yok.

Devam edecek...

5 comments:

  1. Üç paragraf yazıda gülmekten gözümden yaş geldi arkadaş ya.

    ReplyDelete
  2. acıyom la ben bu dinazorlara şimdi. senin geleceğini bilmiyor garipler.
    yeni bir ırk doğacağına kesin gözüyle bakmamak elde değil...

    ReplyDelete
  3. Kısacık yazıyla yardın geçtin bizi..

    ReplyDelete
  4. Ben diyorum bu adam değişik bişi diye ...

    ReplyDelete
  5. Panpa hadi artık devamı gelsin

    ReplyDelete